En neurofysiologiassistent undersøger patienter i alle aldersgrupper med mistanke om en nerve- eller muskellidelse i hjernen, rygmarven, armene eller benene. Det kan f.eks. være epilepsi, betændelsestilstande i hjernen, karpaltunnelsyndrom(kompression af nerve i håndled), nervebetændelse og sclerose.

Uddannelsen til neurofysiologiassistent foregår på Syddansk Erhvervsskole i Odense og tager 2 år og 6 måneder. Uddannelsen er opbygget af perioder med skoleophold og perioder med praktik.

For at komme i betragtning som neurofysiologiassistent elev på Aarhus Universitetshospital er et gennemført og bestået grundforløb et krav. Når du er i praktik, foregår det på Neurofysiologisk afdeling.

Efter uddannelsen

En uddannet neurofysiologiassistent har en stor viden om, hvordan kroppen og hjernen fungerer og lærer, hvad der kan være galt, hvis noget ikke fungerer som det bør.

Neurofysiologiassistenter arbejder ved sygehuse og laboratorier. Enkelte arbejder i private firmaer.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om uddannelsen på link  til Syddansk Erhvervsskoles hjemmeside, hvor der også er kontaktinformation vedr. uddannelses- og erhvervsvejlederen.