19.02.21

Aarhus Universitetshospital bliver i dag kåret som Danmarks bedste hospital 2021 af nyhedsavisen Dagens Medicin. Hospitalet vinder på en kombination af høj faglighed, stærke samarbejdsevner og et blik for den enkelte patient.

Aarhus Universitetshospitals afdeling Ældresygdomme vinder en førsteplads for behandling af sygdomme hos ældre i kåringen af Danmarks Bedste Hospital 2021. Foto: Tonny Foghmar

For 13. år i træk kan Aarhus Universitetshospital kalde sig Danmarks bedste hospital. I dag kårer nyhedsavisen Dagens Medicin Aarhus Universitetshospital til landets bedste i avisens konkurrence om Danmarks Bedste Hospital.

Aarhus Universitetshospital har vundet i kategorien af universitetshospitaler, som omfatter de største hospitaler i Danmark. I denne kategori bliver Aarhus Universitetshospital (AUH) nr. 1, Odense Universitetshospital nr. 2, Aalborg Universitetshospital nr. 3 og Rigshospitalet nr. 4.

Regionsrådsformand ønsker tillykke

Regionsrådsformand for Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), er imponeret over, at AUH kan fastholde sin stærke førerposition.

- Det er så vigtigt for patienter og deres pårørende, at hospitalet bevarer og udvikler sin høje faglighed. Jeg er imponeret over hospitalets mange medarbejdere, der hver dag yder en kæmpe indsats. Kåringen cementerer det, som vi allerede ved; at AUH er et universitetshospital i den absolutte verdensklasse, siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

Høj kvalitet og patienttilfredshed

Hospitalsledelsen på AUH er særdeles stolte over, at hospitalet er i stand til at fastholde titlen som Danmarks Bedste Hospital. Det vidner om det høje niveau i kvaliteten af patientbehandlingerne og den høje score i patienttilfredshed, som hospitalet gennem mange år har været kendt for.

- Det her er først og fremmest godt for vores patienter. For det viser, at vores medarbejdere er fagligt meget dygtige, utrolig dedikerede, eminente til at samarbejde om patientforløbene og hver dag arbejder hårdt og målrettet for at fastholde den høje kvalitet i behandlingen af patienterne, siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

- Kåringen understreger, at vores medarbejdere har et helt særligt AUH-DNA, som vi senest har set komme til udtryk ved, at de har løst opgaver i et utroligt flot og tæt samarbejde, da vi omdannede hospitalet til et pandemihospital på grund af COVID-19, udtaler hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

Behandlingskvalitet er vigtigst

AUH får 10 1. pladser blandt de 57 behandlinger og undersøgelser, som hospitalet er blevet vurderet på. Hospitalet er dermed det hospital i landet, der med flest førstepladser. Desuden får hospitalet 10 andenpladser og 7 tredjepladser. 

Dagens Medicin har analyseret alle tilgængelige nationale data fra de seneste år om kvaliteten af behandlingerne på landets sygehuse. I kåringen indgår også data fra Landsundersøgelsen for Patientoplevelser (LUP), hvor patienter over hele landet er blevet bedt om at svare på, hvor tilfredse de har været med deres besøg på hospitalet.

Men det er altovervejende kvaliteten af behandlingerne, der er afgørende for hvilket hospital, der bliver Danmarks bedste. Denne del vægter 90 procent, og patienttilfredsheden vægter 10 procent.

Bedst på 10 behandlingsområder

AUH har vundet 1. pladsen inden for følgende 10 behandlingsområder:

 • Pædiatrisk diabetes (behandling af diabetes hos børn)
 • Geriatrisk behandling (behandling af sygdomme hos ældre)
 • PCI (Perkutan Coronar Intervention: behandling, der kan fjerne forsnævringer i hjertets kranspulsårer, f.eks. en ballonudvidelse)
 • KAG (Koronararteriografi: undersøgelse af hjertets kranspulsåre)
 • Hoftealloplastik (indsættelse af kunstigt hofteled, kirurgisk behandling)
 • Sarkom (kræftform i knogler, muskler og bindevæv, kirurgisk behandling)
 • Livmoderhalskræft (kirurgisk behandling)
 • Lungekræft (kirurgisk behandling)
 • Nyrekræft (kirurgisk behandling)
 • Lever- og galdevejskræft (kirurgisk behandling)

COVID-rammer for presse

Grundet COVID-19 er det desværre ikke muligt for pressen at besøge AUH. I stedet er der mulighed for interview udendørs ved hospitalet eller pr. telefon fredag den 19. februar.

Kontaktoplysninger

 • Poul Blaabjerg, hospitalsdirektør, AUH, mobil 5131 3506
 • Pernille Tine Jensen, professor og overlæge, Kvindesygdomme og Fødsler, AUH, mobil 2095 2061 (livmoderhalskræft)
 • Troels Thim, overlæge, Hjertesygdomme, AUH, mobil 2336 2355 (ballonudvidelse)
 • Catherine Hauerslev Foss, ledende overlæge, Ældresygdomme, AUH, mobil 2912 0534 (behandling af sygdomme hos ældre)
 • Anders Kühnau (S), regionsrådsformand, Region Midtjylland, mobil 2360 2768