03.03.22

Ifølge en rangering af 2.200 hospitaler i det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek er Aarhus Universitetshospital (AUH) det 19. bedste hospital i verden og nummer ni i Europa.

- Den præcise placering skal tages med et vist forbehold i forhold til det varierede datagrundlag. Men vi er i flot selskab med de absolut bedste hospitaler i verden, og når jeg ser det, der bliver præsteret på AUH, er jeg ikke i tvivl om, at placeringen er fuldt fortjent. Efter to år med COVID-19, som vendte op og ned på hverdagen, er vores medarbejdere stadig fyldt med engagement og dedikation til at gøre livet bedre for patienterne. Det er en stor anerkendelse af alle vores medarbejdere, at der indgår vurderinger fra sundhedsprofessionelle fra hele verden. Mest af alt glæder det mig, at vores patienter får behandling på niveau med den absolutte top i verden, siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

Listen er udarbejdet af researchere og eksperter i samarbejde med datafirmaet Statista på baggrund af tilgængelige oplysninger om kvalitet og patienttilfredshed samt vurderinger fra et stort antal sundhedsprofessionelle i hele verden.

Der er tale om en rangering af hospitaler, som begyndte i 2019 og stadig er under udvikling. I 2022-udgaven af World's Best Hospital indgår 2.200 hospitaler fra 27 lande. 

De tre øverste hospitaler på listen er alle fra USA: Mayo Clinic, Cleveland Clinic og Massachusetts General Hospital. 

I forhold til de bedste europæiske hospitaler placerer AUH sig på en niende plads, hvor Charité – Universitätsmedizin i Berlin, Hôpital Universitaire Pitié Salpêtrière i Paris og Karolinska Universitetssjukhus i Stockholm topper listen i Europa.

Se listen over World's Best Hospitals 2022 på Newsweeks' hjemmeside.