Om BETA.HEALTH

Danmark er internationalt anerkendt for sin banebrydende forskning inden for sundhed og life science. Danske forskere rangerer blandt verdenseliten og befinder sig i top fem blandt OECD-landene, når det kommer til videnskabelig gennemslagskraft af publikationer. På trods af den enorme mængde ny viden, der genereres gennem forskning, implementeres kun en lille procentdel af denne viden i den kliniske praksis til gavn for patienten. Derfor er det afgørende, at forskere, klinikere og innovatører samarbejder på tværs af fagligheder   for at omsætte viden til praksis og skabe resultater..

BETA.HEALTH udgør Danmarks nationale platform inden for innovation i sundhedsvæsenet, medfinansieret af Novo Nordisk Fonden, Region Midtjylland og Region Hovedstaden og implementeret i samarbejde mellem Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet. Vores samarbejdspartnere er Aalborg Universitetshospital og Odense Universitetshospital for at sikre national implementering på både universitetshospitaler og regionshospitaler. BETA.HEALTH arbejder målrettet med en systematisk tilgang til identifikation, udvikling, validering og implementering af forskningsbaserede og forskningsrelaterede løsninger på danske hospitaler. Vi yder støtte i form af individuel projektsparring og økonomisk støtte for at hjælpe klinikere og forskere med at skabe fremdrift og udvikling af deres innovationsprojekter.

Innovationsprojekter med konkrete løsninger på kliniske behov, der kan skabe værdi for både patienter og sundhedspersonale, er kendetegnet ved BETA.HEALTH-projekter, og to gange om året afholder vi ansøgningsrunder, hvor klinikere og forskere opfordres til at søge støtte til udvikling af deres forskningsrelaterede innovationsprojekter.

Der støttes konkret med et skræddersyet acceleratorforløb på seks-ni måneder, tilpasset projektets specifikke behov, og den økonomiske støtte tildeles som bevillinger á 500.000 kr og 1.000.000 kr. Det enkelte projekt kan genansøge flere gange og således få hjælp til en videre modning. Bevillingerne kan anvendes til at finansiere eksterne projektomkostninger, herunder honorarer til eksterne konsulenter med yderligere kompetencer inden for forretningsudvikling, teknologiudvikling, regulatoriske forhold eller klinisk ekspertise. Derudover kan bevillingerne dække ekstern laboratorietestning, tilskud til udstyr (inklusive hardware og software), begrænsede rejse- og opholdsomkostninger samt op til 20% frikøb af ressourcer til kerneprojektteammedlemmer i projektperioden.

Acceleratorforløbet involverer et tæt samarbejde med sparring fra erfarne eksperter specialiseret i innovation og med indgående kendskab til sundhedsvæsnets præmisser for innovation. Gennem vores individualiserede forløb får projektejerne vejledning og mulighed for videreudvikling, samt adgang til netværk, som fremmer udviklingen og implementeringen af projekterne i de kliniske miljøer. Forløbet inkluderer også matchmaking-muligheder med potentielle industripartnere eller andre samarbejder, der kan styrke projekternes fremdrift.

BETA.HEALTH samarbejder med forskere, klinikere og øvrige aktører for at omsætte klinisk forskning til skalerbare løsninger fra koncept til udvikling og implementering. Platformen har særligt fokus på tre kritiske områder: kapacitetsproblemer i sundhedssystemet, tidlig diagnostik ved hjælp af prædiktionsmodeller og individuelle løsninger, der imødekommer patienternes unikke behov uanset fysisk placering, med fokus på værdi for patienten.

Læs mere på BETA.HEALTH's hjemmeside.

Kontaktpersoner: Bodil Reumert, bodil.reumert@rm.dk og Anne Aavad, anaamo@rm.dk

BETA-HEALTH Partnerskab med industrien

I 2023 etablerede BETA.HEALTH et strategisk samarbejde omkring et Industry Call med det formål at fremme innovation af forskningsbaserede løsninger på danske hospitaler til fordel for patienter og samfundet gennem et offentlig-privat partnerskab.

Første konkrete samarbejde under dette formål var med Roche, og visionen er at opbygge en langsigtet struktur, der skal styrke samarbejdet mellem klinisk innovation og industrien. Der tilbydes mentor- og acceleratorstøtte fra BETA.HEALTH og adgang til Roche's industriekspertise, ressourcer og knowhow. Dette strategiske samarbejde vil styrke projekternes udvikling og åbne døre til ny udvikling og implementering.

I 2024 udvikles dette samarbejde til andre relevante industriaktører med det formål at skabe adgang til et endnu bredere netværk af knowhow, ressourcer og potentielle partnerskaber.

Mere information

BETA.HEALTH Industry Call

Kontaktpersoner

Mikkel Møl Dalsgaard, MIKKDS@rm.dk

Trine Wildt Andersen, TRWAND@rm.dk

BETA.HEALTH Academy

BETA.HEALTH Academy sigter mod at styrke en innovationsorienteret klinisk praksis og innovationskultur blandt klinkere og forskere i det danske hospitalsvæsen.

BETA.HEALTH Academy faciliterer arrangementer, oplæg og workshops med det formål at udvikle den viden og de kompetencer og netværk, der er nødvendige for at fremme klinisk innovation. Der afholdes aktiviteter, som har til hensigt at udligne kløften mellem forsknings- og sundhedsinnovationer, hvor forskere og klinikere får mulighed for at netværke, udveksle viden og inspiration samt dele erfaringer med innovation i klinisk praksis som fokusområde.

BETA.HEALTH Academy arbejder ud fra en målsætning om, at innovation bør anerkendes og accepteres som en yderst relevant kompetence på hospitaler, som kan løfte klinisk forskning videre til værdifulde løsninger til gavn for patienter, sundhedsprofessionelle og sundhedsvæsen. For at støtte denne mission samarbejder BETA.HEALTH Academy med førende eksperter inden for forskellige discipliner relateret til innovation, så der opbygges erfaringer og akkumuleres viden om udviklingen, implementeringen og skaleringen af innovation i klinisk praksis.

Mere information

https://betahealth.dk/academy

Kontaktpersoner

Mikkel Møl Dalsgaard, MIKKDS@rm.dk

Trine Wildt Andersen, mail, TRWAND@rm.dk