For studerende
Ældresygdomme fungerer som klinisk uddannelsessted for sygeplejestuderende på 1.-7. semester. Som studerende kan den kliniske undervisning foregå i afdelingens to sengeafsnit og/eller i Klinik for Ældresygdomme.
Ældresygdomme modtager sygeplejestuderende fra flere udbudssteder herunder Århus, Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg.
Den kliniske undervisning varetages af både kliniske vejledere og daglige vejledere.
Der vil under deres forløb på Ældresygdomme være fastlagt tværfaglig undervisning ligesom der på daglig basis er rig mulighed for tæt samarbejde med afdelingens SOSU-elever samt fysio- og ergoterapeutstuderende.
Kliniske studieplaner for Ældresygdomme for de enkelte semestre forefindes på mitvia.dk:
Ældresygdomme fungerer som et oplæringssted for social- og sundhedsassistentelever i deres oplæring 3A. Som elev foregår oplæringen i afdelingens sengeafsnit, og Ældresygdomme modtager elever fra udbudsstederne SOSU Østjylland og Randers Social og Sundhedsskole.
Oplæringen varetages af en oplæringsvejleder i tæt samarbejde med afdelingens kliniske vejledere og daglige vejledere.
Der vil under deres forløb på Ældresygdomme være fastlagt tværfaglig undervisning ligesom der på daglig basis er rig mulighed for tæt samarbejde med afdelingens sygplejestuderende samt fysio- og ergoterapeutstuderende.
Ældresygdomme fungerer som klinisk uddannelsessted for fysioterapeutstuderende.
Afdelingen modtager 2., 4., og 5. semesterstuderende i praktik.
De studerende indgår i et tæt samarbejde med ergoterapeut studerende, sygeplejestuderende og social- og sundhedsassistentelever i afdelingen.
Undervisning varetages af en klinisk underviser i fysioterapi. Den kliniske underviser varetager den daglige vejledning, undervisning og supervision af den studerende.
Der gennemføres regelmæssigt tværfaglig undervisning for alle studerende og social- og sundhedsassistentelever.
Retningslinjerne for klinisk undervisning i fysioterapi på 2., 4., og 5. semester kan hentes på fysioterapeutuddannelsens hjemmeside:
Bliv fysioterapeut – læs fysioterapeutuddannelsen hos VIA – se her! | VIA
Ældresygdomme fungerer som klinisk undervisningssted for ergoterapeutstuderende.
Afdelingen modtager studerende i klinik på 2., 4., 5. og 6. semester, med en varighed svingende mellem 1 uge og 10 uger.
Den kliniske undervisning består af direkte patientkontakter, tværfagligt samarbejde, selvstændige refleksioner før og efter patientinterventioner, fælles refleksioner i gruppen af studerende, før og efter vejledning, dokumentation, tilbagemeldinger på skriftligt arbejde og undervisning.
Tilrettelæggelsen af den kliniske undervisning tilpasses løbende af klinisk underviser, ud fra de studerendes forudsætninger og behov, i forhold til at opnå semestrets læringsudbytter og individuelle læringsudbytter.
Den kliniske underviser varetager den daglige vejledning, undervisning og supervision af den studerende. Sideløbende med den monofaglige undervisning, gennemføres tværprofessionel undervisning for studerende og elever.
De studerende indgår i et tæt samarbejde med fysioterapeutstuderende, sygeplejestuderende og social- og sundhedsassistentelever i afdelingen.
Der kan søges mere viden om ergoterapeutuddannelsen på deres hjemmeside:
Ældresygdomme fungerer som klinisk uddannelsessted for medicinstuderende på 2. og 6. semester. De studerende fordeles på alle afdelingers funktioner: sengeafsnit, akut geriatri, klinik for ældresygdomme og faldklinik.
Studerende på 6. semester (Klinik og Sygdomslære 3) har et ophold på 4 uger, hvor de får tildelt ansvar for enkelte patienter under supervision af en anden læge fra afsnittet. Under klinikophold lærer den medicinstuderende at agere som læge, kommunikere med patient og pårørende, lave udrednings-og behandlingsplaner og begå sig i et tværfaglig team. Opnåede kompetencer vurderes ved hjælp af kompetencebogen.
Undervisning af de 6. semester studerende varetages af læger i afdeling. Der er formaliseret undervisning om onsdagen med klinisk gennemgang af patienter og diskussion af relevante emner ud fra gennemgangen. Den daglige kliniske undervisning foretages af mentorlæge i samme funktion som den studerende og tildeles dagligt. Mentorlægen varetager vejledning og supervision af den studerende.
Medicinstuderende er desuden opfordret til at deltage i afdelingens øvrige undervisningsseancer, både monofagligt og tværfagligt.
Studerende fra 2. semester i tidlig klinik opholder sig på afdelingen i 1 uge, hvor de får lov at følge med en anden læge fra afdelingen, så de kan få et indblik i lægelivet på sygehuset. De har ikke kompetencer der skal opnås og opholdet er frivilligt.
Afdelingen modtager 6 rotationer af 4-6 studerende 6 gange om året (6. semester) og 2 rotationer af 4-6 studerende 2 gange om året (2. semester).
Uddannelsesansvarlige
Uddannelsesansvarlig sygeplejerske
Stine Ejegod Mortensen, stimor@rm.dk
Kliniske vejledere for sygeplejestuderende
Ashley Nobert (Sengeafsnit 1), ashnob@rm.dk
Michelle Maria Boysen (Sengeafsnit 1), MICBOY@rm.dk
Louise Holmgaard Jensen (Sengeafsnit 1) lojen5@rm.dk
Anne Greve (Sengeafsnit 2), anngrv@rm.dk
Emilie Engberg (Sengeafsnit 2) emieng@rm.dk
Lisbeth Kaasgaard Madsen (Klinik for ældresygdomme), lisbmads@rm.dk
Tinna Laursen Magnussen (sengeafsnit 1 og 2), TIMAGN@rm.dk
Maike Kollek Jørgensen, maikjr@rm.dk
Maria Svane Kallehauge, markah@rm.dk
Marianne Ørum, maroer@rm.dk
Nuria Gonzalez Bofill, nuria.gonzalez.bofill@auh.rm.dk