Værd at vide om rengøring og service

Hvordan og hvor tit gør vi rent?

På rengøringsområdet arbejder vi med udgangspunkt i de nationale infektionshygiejniske retningslinjer (kaldet NIR).

Retningslinjerne fastsætter hvordan og hvor tit et rum gøres rent. 

Vi bruger mikrofiberklude og mopper til rengøring af inventar og gulve. Vi bruger kun kemikalier i begrænset omfang fx når vi fjerner smittevej. Derved skåner vi naturen og miljøet, og minimerer risikoen for at medarbejderne udvikler allergier og lignende.

Hvor det er muligt og for at sikre effektiv rengøring, bruger vi gulvvaskemaskiner. På den måde skåner vi medarbejderne fysik og minimerer risikoen for nedslidning og overbelastning. 

Hvor tit gør vi rent?

Det afhænger af, hvad det enkelte rum bruges til. Rengøring af de forskellige rum fastsættes i nogle specifikke programkoder, og der er derfor forskel på, hvor tit og hvordan et rum gøres rent.  

Hvordan sikrer vi kvaliteten?

Vi har fokus på kvalitet i alle vores arbejdsopgaver, og laver regelmæssige målinger af rengøringskvaliteten på Aarhus Universitetshospital.

Kvaliteten kontrolleres og dokumenteres både gennem egenkontroller og kontroller, som udføres af et eksternt selskab eller controller. 

Mere information om kvalitetskontroller:
  • Kvalitetskonsulent Helle Christensen, Aarhus Universitetshospital - område Nord og Syd.
  • Controller Lone Gabel, Aarhus Universistetshospital - område Øst.

Ris og ros til rengøringen

Du er altid velkommen til at skrive til os, uanset om du har haft en god eller en dårlig oplevelse omkring rengøring og service på Aarhus Universitetshospital.

Vi bruger, det du fortæller os til at fokusere på det, vi gør godt, og dermed hvad vi skal gøre mere af, og hvor der er behov for, at vi strammer op.

Du kan klage eller sende ris og ros pr. mail til:

Hjælp os med at gøre rengøringen mere effektiv

Det er også en stor hjælpe for os, hvis du, i det omfang du kan, hjælper med at holde orden - fx når du er indlagt. Det gør det nemmere for vores personale at komme til, og rengøringen bliver mere effektiv.