Om afdelingen

Specialiseret reumatologi med fokus på hele mennesket

Afdelingen for Led- og Bindevævssygdomme er en højt specialiseret reumatologisk afdeling. Vi arbejder med forebyggelse, diagnostik, behandling, pleje, genoptræning og undervisning af patienter med komplekse, kroniske sygdomme.

Reumatologiske lidelser er hyppige og kroniske, og mange af vores patienter følges i Led- og Bindevævssygdomme gennem måneder til år og sommetider resten af deres liv. 

Plejetyngden varier meget fra patient til patient, men ofte er patienterne forholdsvis selvhjulpne. Vi kan dog også have liftpatienter og patienter med behov for fuld pleje.  

Vi modtager både akutte og planlagte patienter i alle aldersgrupper. Mange har autoimmune sygdomme, der påvirker flere organsystemer – fx:

  • Leddegigt
  • Rygsøjlegigt
  • Vaskulitsygdomme
  • Muskelgigt
  • Myosit
  • Sklerodermi

Det gør arbejdet spændende, tværfagligt og meningsfuldt.

Et stærkt tværfagligt samarbejde

Vi arbejder tæt sammen med læger, fysioterapeuter, ergoterapeuter og sekretærer – samt andre specialer som infektionsmedicin, dermatologi og kardiologi. Det giver dig mulighed for at blive en del af en bred faglig helhed med stor indsigt i det samlede patientforløb. 

To afsnit – ét fællesskab

I Led- og Bindevævssygdomme har vi både et sengeafsnit og en klinik. Vi arbejder som regel på tværs af de to afsnit. Dog starter man ofte et af stederne, før man går på tværs.  

Generelt lægger vi vægt på selvstændighed, og selvom man altid kan sparre med kolleger før og efter opgaverne, udføres de ofte selvstændigt. Blandt andet er man kun én sygeplejerske i nattevagt, hvor man har ansvaret for afdelingens patienter, men har naturligvis mulighed for både at drøfte problemstillinger med en læge eller sygeplejekolleger fra naboafdelingen. 

Sengeafsnittet

Sengeafsnittet har 7 sengepladser og modtager både akutte og planlagte patienter. Patienterne er ofte komplekse og forløbene højtspecialiserede. På trods af det begrænsede antal senge, har vi et højt flow i hverdagen med mange endagsindlæggelser. Vi har fokus på varetagelse af den enkelte patients behov, hvorfor opgaverne varierer meget fra almindelige plejeopgaver til intravenøse behandlinger, koordinering i forhold til forskellige undersøgelser og udskrivelse. 

Klinikken  

Klinikken har ca. 120 daglige patientbesøg til udredning, opfølgning, infusioner og akutte konsultationer. Vi er inddelt i 2 teams, og dagens funktioner fordeles i fællesskab og spænder bredt fx telefonrådgivning, IV-stue, reception, opfølgning, undervisning i ny medicin, telemedicinske konsultationer, digital patientundervisning og sygeplejesamtaler om fx træthed, smerter eller nye diagnoser.

Samarbejde med patienter og pårørende

Vi gør en stor dyd ud af at sikre det bedste forløb for hver enkelt patient og pårørende. Da vores patienter har kroniske sygdomme, vil vi ofte få et stort kendskab til den enkeltes situation og deres behov og kan dermed tilpasse forløbene bedst muligt. 

Al behandling sker i samarbejde med patienterne, og planer lægges altid i en dialog mellem fagperson og patient/pårørende. Derudover har vi stort fokus på patientundervisning af forskellig slags. Pårørende bliver altid inddraget og nogle gange medindlagt, da de er en vigtig ressource i patientens liv. Vi anvender videokonsultationer, hvis de pårørende ønsker at deltage i stuegang/kontroller og ikke kan være der fysisk.

Repræsentanter for afdelingen mødes 2 gange årligt med et brugerråd bestående af patienter i afdelingen. Her drøftes aktuelle udfordringer og nye tiltag.  

Vores klinik og sengeafsnit

Patienterne spænder bredt og deres behov er lige så forskellige som deres forløb. Det gør hver dag unik og fagligt udfordrende i vores klinik og sengeafsnit:

Læs mere om Led- og Bindevævssygdomme Klinik

Læs mere om Led- og Bindevævssygdomme Sengeafsnit

 

Work-life balance

Et arbejdsliv der passer til dit privatliv

Hos os tager vi hensyn til ønsker om deltid og individuelle behov. For erfarne medarbejdere kan der også være mulighed for hjemmearbejde i visse funktioner som rådgivningstelefon eller administrative opgaver.

Afdelingen tager i høj grad hensyn til medarbejdernes livsfaser. Der er stor forståelse for familie, fritid og individuelle ønsker – både i forhold til vagter, opgaver og planlægning.

Arbejdstider og vagtstruktur

Vi har et fleksibelt og stabilt vagtplanlægningssystem, som giver mulighed for høj grad af indflydelse på egne vagter via MinPlan.

  • Sengeafsnit: 3 i dagvagt, 2 i aften/weekend, 1 i nat
  • Klinik: Ca. 8 sygeplejersker i dagvagt
  • Fast weekendrul hver 4. weekend (8-timers vagter)
  • 2–8 aften-/nattevagter pr. måned

Fremmødekapaciteten er god, og vi bruger sjældent vikarer. Når vi har brug for en vikar, bruger vi faste vikarer, som kender afdelingen godt.  

Vi deler gang med Hud- og Kønssygdomme og Infektionssygdomme og har derfor ofte samarbejde om både patienter og opgaver. Især sparrer vi ofte med personalet på Hud- og Kønssygdomme, og vi hjælper hinanden ved travlhed. 

I weekenden varetager vi plejen af Hud- og Kønssygdommes patienter (2 stk.) i aften- og nattevagt. 

Personalegoder og fællesskab

Vi har en frugtordning, et rigt socialt liv, en stærk spørgekultur og et stort socialt engagement.

Ud over sommerfest og julefrokost har vi strikke- og bogklubber samt spontane arrangementer sygeplejersker imellem. Det kan både være en grillaften, fredagsøl eller et sushi-arrangement. Derudover er der flere barsels-grupper for sygeplejersker, der har været på barsel på samme tid.

Vi prioriterer det gode kollegaskab – både i og uden for arbejdstiden.

Løn

Løn- og ansættelsesforhold er i henhold til gældende overenskomst. Ansættelse er betinget af en tilfredsstillende børneattest og autorisation.

Trivsel og tryghed

En ung afdeling med erfaring

Vi er en forholdsvis ung afdeling. Dog med rigtig meget erfaring, da mange er blevet på afdelingen efter endt praktik/uddannelse. Flere har 7-9 års erfaring i afdelingen. 

En arbejdsplads hvor du bliver set, hørt og bakket op

Her bliver du mødt med åbne arme – og bliver hurtigt en del af fællesskabet. Vi prioriterer psykologisk tryghed og et godt arbejdsmiljø, hvor du kan være dig selv og sige til og fra. 

Tæt og lydhør ledelse og sparring på tværs af faggrupper

Afdelingen ledes af en åben og anerkendende ledelse bestående af cheflæge, chefsygeplejerske og professor, med støtte fra oversygeplejerske og funktionsledere. Der er højt til loftet og let adgang til sparring – også på tværs af faggrupper.

Vi har en meget aktiv AMIR og TR i afdelingen, som altid har medarbejdernes ryg og fingeren på pulsen. Der er ikke langt fra et problem bliver drøftet internt, før det bliver taget op på ledelsesniveau.  

Fejl bruges som læring, og samarbejdet er præget af tillid, respekt og faglig nysgerrighed.

Tryg og grundig opstart

Som ny kollega får du:

  • En mentorordning og individuel oplæring
  • Fire uger, hvor du som udgangspunkt er ekstra i fremmøde, så du har ro til at lære
  • Adgang til en digital oplæringsguide
  • Supervision og mulighed for at deltage i AUH's onboarding-forløb og løbende samtaler

Vi sørger for, at du føler dig velkommen, får svar på dine spørgsmål og bliver tryg i dine opgaver.

Et stærkt kollegialt sammenhold med plads til den enkelte

Vi har en god spørgekultur og et miljø, hvor det er naturligt at hjælpe hinanden. Her er der plads til både grin, faglig fordybelse og at være sårbar, når det er nødvendigt.

Vi kender hinanden rigtig godt og kan drøfte svære ting uden, at man føler sig udstillet. Vi kan sagtens være ærlige omkring de ting, vi føler. Det er altid accepteret at sige fra over for opgaver på grund af kompetencer eller særlig sårbarhed, og det er altid ok at sige, at man har en “off” dag og har brug for mere enkle opgaver.  

Medarbejdertilbud på AUH

Ud over de tilbud, der findes på afdelingen, har hospitalet også sociale, faglige og festlige tilbud til dig som medarbejder.

Se alle medarbejdertilbud

Faglig udvikling

Dyk ned i reumatologiens verden og styrk dine kompetencer

Faglighed og læring er et grundlæggende fokus hos os. Vi arbejder med høj specialisering og tilbyder mange muligheder for udvikling – både i hverdagen og gennem videreuddannelse.

En gang årligt er der landskonference for reumatologiske sygeplejersker, hvor det prioriteres at 1-2 sygeplejersker deltager. 

Desuden findes der en netværksgruppe bestående af én sygeplejerske fra hver reumatologisk afdeling i regionen, hvor der videndeles samt arrangeres undervisning m.m.

Ønsker om kompetenceudvikling bliver altid behandlet individuelt - det kan være oplæring i nye funktioner internt i afdelingen, kurser eller delvis udlån til andre afdelinger. Den enkeltes ønsker holdes naturligvis op mod hensynet til den øvrige personalegruppe. 

Intern undervisning og faglig sparring

  • Onsdagsundervisning (1 time hver uge)
  • Torsdagssupervision med overlæge (15 min)
  • Sygeplejefokus hver onsdag morgen (15 min)
  • Månedlige fællesmøder for hele personalegruppen
  • Ugentlige møder med fokus på patientforløb, forbedringsarbejde og faglig udvikling

Sygeplejersker har mulighed for at undervise hinanden og deltage i interne oplæringer.

Faglige veje du kan gå

  • Diplomuddannelser, herunder reumatologisk patientologi modul og vejlederkurser
  • Deltagelse i forskning og udviklingsprojekter
  • Mulighed for specialfunktioner og ansvarsområder
  • Fokus på MUS og Mini-MUS for løbende kompetenceafklaring og udvikling
  • Udveksling med andre afdelinger

Du kan få mulighed for både at udvikle dig som basissygeplejerske og fordybe dig i en højt specialiseret retning – alt efter hvad du brænder for.

Forskning og faglige ambitioner

Afdelingen rummer en stor forskningsenhed med både kliniske projektsygeplejersker og sygeplejersker med ph.d. og postdoc. Der er et tæt samarbejde med industrien og fokus på digital patientinvolvering.

Vi deltager i landskonferencer og regionale netværk – og videndeling er en naturlig del af hverdagen.

Sygeplejen på AUH

Læs om tilgangen til sygepleje på AUH og mød nogle af vores dygtige sygeplejersker:

Sygeplejen på AUH - nu og i fremtiden

Ledige stillinger

Du er altid velkommen til at kontakte oversygeplejerske Lone Thomasen, telefon 24 99 53 48, loneth@rm.dk, hvis du har spørgsmål til muligheden for job.

Herunder kan du gå til Region Midtjyllands jobportal, hvor du kan søge på ledige stillinger i hele regionen, herunder også Led- og Bindevævssygdomme.