Mad er vigtig, når man er syg

Når man er syg har man behov for næring, der kan hjælpe til at blive rask. Specielt er det vigtigt at have fokus på energi- og proteinindtag. Derfor er ernæring en vigtig del af behandlingen.

For at sikre at patienterne får det, de har brug for har vi konstant fokus på smag, udseende, tilbud og næringsindhold.

Hjemmelavet mad

Vi laver vores mad fra bunden af friske og gerne økologiske råvarer. I dag er mere end 80 % af de fødevarer, som bruges i Mad og Ernæring, økologiske.

Vi står på et fundament af faglig stolthed og en kærlighed til vores fag, der gør, at vi hver dag kan servere hjemmelavet og veltilberedt mad til alle patienter. Derfor laver vi mad uden brug af tilsætningsstoffer. Vi arbejder med råvarerne og det, de kan og uden brug af tilsætningsstoffer. Det kræver dygtige madhåndværkere, der hver dag bruger deres særlige ekspertise.

Derfor har vi

  • kokke, der braiserer, smørrebrødsjomfruer, der laver smørrebrød og ernæringsassistenter og PB'er, der laver diæter og specialkost. De laver alle sammen mayonnaise, pesto, marmelade og müsli og meget andet lækkert.
  • bagere og konditorer, der fra tidlig morgen ælter, ruller, rører og bager lækkert brød og kage
  • slagtere, der forarbejder nyslagtede grise og velhængte okser til gode kødprodukter og pålæg. Vi har eget røgeri, hvor mange af vores pålægsprodukter tilberedes
  • økonomaer, cand. scienter og diætister til at understøtte produktionen og arbejdet med ernæring ude i huset

Tilsammen sikrer vi den kulinariske, ernæringsmæssige, håndværksmæssige og hygiejniske kvalitet.

Kontakt

Telefon og mail

Ledergruppen

Gæstekoordinatorer

Centralkøkkenets hovednummer

23 43 34 25

Åbningstid

Alle hverdage kl. 06.30-18.00

Mail

centralkokken@auh.rm.dk

 

Adresse

Centralkøkkenet
Aarhus Universiteshospital
Carl Krebsvej 40,
Bygning S, indgang S5
8200 Aarhus N