Urinvejskirurgi har uddannelsesstillinger på alle niveauer.
Der er to stillinger, som klinisk basislæge - søg på basislæge.dk.
Der er 3 - 5 urologiske introstillinger - søg på sundhedsjobs.dk.
Der er 6½ stilling i den urologiske hoveduddannelse. De søges via Region Nords VidereUddannelsesSekretariat, hvor man også kan se, hvornår de opslås.
Her finder du også uddannelsesprogrammerne til de forskellige stillinger.
For yderligere oplysninger kan du kontakte uddannelsesansvarlig overlæge Mia Gebauer Madsen på mail: miamadse@rm.dk
Hvilke krav er der for at blive optaget på uddannelsen:
- 2-årig HG eller EUX
- Have bestået studenter/HF-eksamen med efterfølgende 10 ugers grundforløb på handelsskolen eller
- Have bestået HHX med efterfølgende fem ugers grundforløb på handelsskole
- Hvis du er over 25 år, skal du have lavet en kompetencevurdering ved handelsskolen, og denne bedes sendt sammen med din ansøgning.
Du skal have bestået følgende fag på følgende niveau:
- Dansk på niveau C
- Erhvervsøkonomi på niveau E
- Engelsk på niveau D
- 2. fremmedsprog på niveau E
- Informationsteknologi niveau C
- Salg og Service niveau D
- Samfundsfag niveau D
Hvis du opfylder kriterierne ovenfor, kan du blive ansat som lægesekretærelev på enten et hospital eller i en lægepraksis.
Hvert år slår hospitalerne lægesekretærelevstillinger op på hjemmesider for stillingsannoncer og deres egen hjemmeside sundhedsjobs.dk/laegesekretaer.
Vil man gerne have en stilling i en lægepraksis, skal man som oftest selv være opsøgende, da de sjældent annoncerer efter elever.
Elevtiden som lægesekretær varer i 2 år.
Uddannelsesforløbet består af en del praktik på sygehus/i lægepraksis, afbrudt af teoretisk ophold på en handelsskole. Den teoretiske del er sammenlagt 15 uger, fordelt på fire skoleophold.
Skoleopholdene vil bl.a. omhandle følgende emner:
- Faglig kommunikation og informationsteknologi
- Patientkommunikation
- Sundhed og sygdom
- Økonomi og kvalitet
- Arbejdsmarkedsforhold
Som en afslutning på uddannelsen skal du som lægesekretærelev bestå en fagprøve, som afsluttes med en eksamen.
Du kan også læge om lægesekretæruddannelse på
Urinvejskirurgi varetager den kliniske uddannelse af sygeplejestuderende tilknyttet VIA Sygeplejerskeuddannelsen Aarhus samt social- og sundhedsassistentelever tilknyttet henholdsvis SOSU Østjylland og Randers Social- og Sundhedsskole. De studerendes og elevernes kliniske uddannelse vil primært afholdes i afdelingens sengeafsnit og klinik.
Uddannelsen varetages af en praktikvejleder og tre kliniske vejledere, der, udover den direkte vejledning med fokus på kobling mellem teori og praksis, har det overordnede ansvar for tilrettelæggelsen af de studerendes og elevernes uddannelsesforløb i afdelingen; dette i samarbejde med den uddannelsesansvarlige sygeplejerske.
Herudover fungerer afdelingens plejepersonale alle som ad hoc vejledere i forhold til oplæring og vejledning indenfor det praktiske aspekt af sygeplejens virksomhedsfelt og ud fra princippet om situeret læring.
På afdelingen prioriteres uddannelse af studerende og elever højt, og det tilstræbes, at studerende og elever inddrages i så stor en del af praksisfællesskabet som muligt.
Der er et tæt og engageret samarbejde i vejledergruppen, hvor der kontinuerligt arbejdes med udvikling og optimering af læringsmiljøet. Dette til sikring af, at læringsmuligheder og vejledningstilbud i afdelingen efterlever kravene i de forskellige uddannelser, samt af tilstedeværelse af de bedst mulige læringsforhold for afdelingens studerende og elever, der i forskellige sammenhænge vil blive vores fremtidige kolleger.
Omdrejningspunktet i uddannelsesforløbet er sygeplejen til den kirurgiske patient, med tilknytning til afdelingen gennem planlagte, akutte eller ambulante forløb.
Vejledningen tilrettelægges med fastlagte følgedage med den tilknyttede vejleder, hvor fokus er refleksion, teori/praksis-kobling samt før-, under- og eftervejledning. Der afholdes ugesamtaler samt forskellige studieaktiviteter, og der afvikles i et tæt samarbejde mellem sengeafsnit og klinik. Den enkelte studerendes og elevs personlige og faglige forudsætninger samt individuelle behov for vejledning vil altid danne basis for tilrettelæggelsen af uddannelsesforløbet.
Ved spørgsmål kontakt:
Uddannelsesansvarlig sygeplejerske
Louise Bruun Knudsen
Tlf.: 3060 4235
Mail: LOUIKN@rm.dk
I Urinvejskirurgi vægtes kvaliteten af pleje og behandling højt. Personalet er engageret og udviklingsorienteret, og der arbejdes løbende på at optimere afdelingens tilbud til patienter og pårørende i forhold til hvert enkelt behandlingsforløb.
Som en del af dette er der kontinuerligt fokus på udvikling af den enkelte medarbejders kompetencer og på det interne læringsmiljø i afdelingen, der generelt er kendetegnet af en åbenhed i forhold til at afprøve nye læringsmetoder i forhold til uddannelse af personalet.
Nyansatte gennemgår et introduktionsprogram, og for nyansat plejepersonale afvikles Urologisk Basiskursus med fokus på udvalgte dele af specialet. Der afholdes monofaglige konferencer samt interne temaeftermiddage, ligesom personalet støttes i at deltage i nationale som internationale konferencer, kurser, specialerelaterede fora, temadage og efteruddannelser, både som deltagere og som undervisere.
Herudover har afdelingen et tæt samarbejde med Aarhus Kommune om at sikre, at de rette kompetencer er til stede hos personalet, så patienter og pårørende oplever sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer.