Internationalt samarbejde
Læs mere om vores engagement i The European University Hospital Alliance (EUHA).
The European University Hospital Alliance
EUHA(European University Hospital Alliance) udgør et netværk af universitetshospitaler i Europa, der alle har en førerposition inden for behandling, uddannelse, forskning og innovation.
Medlemmerne af EUHA besluttede i 2022, at Danmark skulle være en del af deres udvidelsesplaner, og inviterede derfor Aarhus Universitetshospital ind i alliancen som dansk repræsentant.
EUHA stræber efter at skabe nye kliniske løsningsmuligheder og løse de globale udfordringer på sundhedsområdet ved at samarbejde med hinanden om flere forsknings- og udviklingsprojekter, dele viden, best practice og nye måder at gøre tingene på samt facilitere udveksling af medarbejdere ifm. relevante initiativer.
På den vis bidrager EUHA til gensidig læring og udvikling af fælles kompetencer, som former og baner vejen for et effektivt, succesfuldt og bæredygtigt europæisk sundhedssystem i de kommende år.
For at føre EUHAs mål ud i praksis samarbejdes der på tværs af tre områder i strategiske netværk og arbejdsgrupper.
En af de strategiske netværk er Nursing Network.
Nursing Network
Nursing network arbejder udfra Nursing mission. Derudover har de nedsat gruppen Nursing Research og to tidsbegrænsede arbejdsgrupper (se nedenfor).
Deltagere fra AUH i Nursing Network er Chefsygeplejerske i Øjensygdomme Lone Hauritz.
Nursing research
Nursing research gruppen består af forskere indenfor sygepleje, ledes af Carolin Nymark, Karolinska. Gruppen mødes online hver 6-8 uge og 1 gang årligt til fysisk møde.
Deltagere fra AUH i Nursing research er: Professor og klinisk sygeplejespecialist fra Intensiv Pia Dreyer. Suppleant er Lektor og klinisk sygeplejespecialist fra ortopædkirurgisk afdeling Pia Kjær Kristensen.
Nursing research gruppen arbejder med:
- Survey om eksisterende forskning på sygeplejeinterventioners betydning for patient outcome.
- Survey på organisation indenfor sygepleje som akademisk disciplin
- Protokol til et forskningsprojekt på AI og brug af teknologi indenfor de 12 sygeplejefaglige områder.
Tidsbegrænsede arbejdsgrupper nedsat af Nursing Network:
- Udveksling af klinisk sygeplejersker udfra emnerne identificering af faldrisiko, screening for delir og monitorering af smerteintensitet (sygeplejerske fra Ældresygdomme Rikke Kongensgaard, sygeplejerske fra Intensiv Dorte Svinth Olesen, og Sygeplejerske fra Hæmatologisk afdeling Simone Bengtsson)
- Nurse patient ratio (Klinisk specialist akutafdelingen Karen Vestergaard Andersen indgår i denne gruppe)
- EUCARE (udvekslingsprogram for intensivsygeplejersker på EUHA-hospitaler. AUH deltager ikke i denne gruppe).