Forløb
Uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator (SAK) er en erhvervsakademiuddannelse, som tager 2,5 år og har afløst den tidligere lægesekretæruddannelse. Uddannelsen er fordelt på 5 semestre.
Sundhedsadministrative koordinatorer arbejder tæt sammen med det øvrige sundhedspersonale og på tværs af sektorer for at skabe sammenhængende forløb for patienter og pårørende, udvikle kvaliteten i sundhedsvæsenet og udvikle nye digitale løsninger og arbejdsgange i sundhedssektoren.
Uddannelsen består af følgende 5 kerneområder:
- Sundhedsadministration og koordinering
- Sundhed og sygdom
- Teknologi og data
- Kommunikation
- Jura
I løbet af din uddannelse skal du i praktik to gange i sammenlagt 30 uger, og på Aarhus Universitetshospital får du mulighed for at stifte bekendtskab med den sundhedsadministrative hverdag på en af hospitalets mange afdelinger.
Uddannelsen er bygget op omkring 5 kerneområder: Sundhedsadministration og koordinering, Jura, Kommunikation, Teknologi og data.
Sundhedsadministrative koordinator studerende på Aarhus Universitetshospital er tilknyttet uddannelsesinstitutionen:
VIA University College
Campus Aarhus C
Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C
Yderligere information om uddannelsen, optagelse, adgangskrav m.m.: www.via.dk
Opgaver
Praktik på 1. semester
Den første praktik er placeret på 1. semester, og giver dig mulighed for tidligt at prøve dig selv af i praksis. Under praktikken kommer du til at arbejde med:
- Tværprofessionelt samarbejde
- Service af patient/borger
- Dokumentation i journal/sag
- Registrering og indberetning af patient-/borgerdata
Praktik på 4. semester
Den anden praktik er placeret på 4. semester og fylder hele semestret. Her får du for alvor mulighed for at prøve din viden af i det felt, du skal arbejde i, når du er færdiguddannet. Under praktikken kommer du til at arbejde med:
- Drifts- og forløbskoordinering
- Kvalitetssikring og ressourceoptimering
- Informations- og formidlingsopgaver
- Tværprofessionelle opgaver
Opstart
På uddannelsesinstitutionen optages der studerende til uddannelsen med start hvert år i september og februar. Det er uddannelsesinstitutionen, der fordeler praktikpladserne til de studerende.
Når du starter i din praktikafdeling er der en uddannelsesansvarlig og praktikvejleder, der tager hånd om dit forløb. Det er afdelingen, der planlægger din opstart og modtagelse i afdelingen, og kontakter dig i god tid inden praktikstart med mere information.
Særlige behov
Har du en funktionsnedsættelse og/eller har behov for særlig støtte tilrettelægges dit praktikophold altid i samarbejde med uddannelsesinstitutionen.
Din kommende afdeling
Når du ved, hvilken afdeling, du skal være i, kan du herunder se, hvilke informationer, afdelingerne har til forskellige målgrupper:
Afdelingernes informationer til patienter og pårørende (på auh.dk)
Afdelingernes informationer til jobsøgere, samarbejdspartnere m.fl. (på fagperson.auh.dk)