En mulighed for at tænke nyt

Yngre læger på banen(YLPB) er et tilbud til alle afdelinger på AUH, hvor yngre læger i samarbejde med afdelingsledelsen og en kaospilot driver projekter for at fremme innovation og udvikling af klinikkerne.

YLPB fokuserer på at styrke lægernes ledelsesmæssige, innovative og organisatoriske kompetencer. I løbet af de cirka 2-4 måneder som projektet varer, arbejder den yngre læge på at identificere, udvikle, teste og implementere den nye idé.

 

Hør, hvad afdelingslæge ved Nuklearmedicin & PET Tine Nygaard Gregersen og  Cheflæge Ate Haraldsen fik ud af at være med i Yngre Læger På Banen. 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Formål

Erfaring viser, at forløbet øger den yngre læges interesse og forståelse for ledelse og organisatorisk udvikling, og at YLPB bliver en øvebane for, hvordan man som yngre læge kan eksekvere en god idé og lede en innovationsproces. 

For afdelingsledelsen betyder forløbet et øget fokus på den ledelsesmæssige opgave, der er forbundet med at opdyrke og understøtte talenter inden for ledelse og organisering. 

For AUH som organisation er YLPB med til at styrke en læringskultur, hvor der bliver gjort plads til hverdagsinnovationer på tværs af fag, og hvor struktur og hierarki bliver tilsidesat for at tænke og skabe innovative løsninger. 

Forløbet i fem steps

Vil du vide mere?

Har du lyst til at vide mere om Yngre Læger På Banen, så kontakt Organisationskonsulent Anders Wyke, Andwyk@rm.dk