14.09.2022

I det amerikanske nyhedsmagasin Newsweeks årlige rangering af verdens bedste hospitaler inden for digitalisering ligger Aarhus Universitetshospital nummer 15 ud af 330 hospitaler på verdensplan.

Rangeringen laves i et samarbejde med dataanalysefirmaet Statista og dækker over de hospitaler, som er særligt gode til at bruge data og teknologi i daglige hospitalsopgaver og til behandling af patienter.

Siden 2021 er Aarhus Universitetshospital gået fra en 19. til en nu 15. plads på listen og af de europæiske hospitaler rangerer AUH stadigvæk som det 3. bedste. Kun overgået af svenske Karolinska Universitetshospital og tyske Charité Universitetshospital.

- AUH og Region Midtjylland har i mange år prioriteret og arbejdet aktivt med at udvikle digitale løsninger, hvor vi blandt andet indsamler og bruger data til at lette arbejdsgange for vores medarbejdere og øge kvaliteten af den behandling, vi tilbyder vores patienter. Det er en del af vores DNA at arbejde innovativt med teknologi og derfor er det igen i år en dejlig anerkendelse at se, at vi ligger blandt verdens mest smarte hospitaler, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

Man kan se hele listen over bedste "Smart Hospitals" 2024 på Newsweeks hjemmeside.