Anette Borup er ungekoordinator og sygeplejerske i Frirumm1

25.10.2023

Anette har både forstand på den medicinske behandling, de unge patienter gennemgår, men i høj grad også alt det andet, der fylder, når sygdom rammer ind i ungdomslivet. Hun tilbyder samtaler i grupper i det åbne rum eller individuelle samtaler, hvis de unge brugere ønsker dette. Ofte inviterer hun sammen med den unge patient også dennes venner på besøg i Frirumm1 til en snak om, hvad der sker med deres ven under sygdomsforløbet.

- Vi har en jævn tilstrømning af unge, som er glade for at komme her. Det kan både være under behandlingen, men også i tiden efter, kan der melde sig spørgsmål om tilbagefaldsrisiko og andre svære vilkår, som følger med at have været alvorligt syg, fortæller Anette.

Anette hjælper også med kontakt til eksempelvis socialrådgiver, hvis det er aktuelt, ligesom hun arbejder tæt sammen med hospitalspræsterne, hvis de unge har brug for en samtale med en af dem.

Frirumm1 har dannet et ungepanel, som består af rummets brugere, som giver input til afdelinger om, hvordan det er at være ung og indlagt. Det har resulteret i konkrete forandringer på hospitalet lige fra idéer til indretning og til et samtaleværktøj til de læger, som står for behandlingen af de unge.

Endelig arrangerer Frirumm1 både faglige og sociale arrangementer – næste gang er det af den sociale slags med mocktails og danserytmer.

Anette er i Frirumm1 mandag til torsdag fra klokken 9:30-14, men patienterne kan bruge Frirummet hele døgnet.