På billedet ses bag modellen af den fremtidige bygning: Regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau Arkitekt fra Bjarke Ingels Group David Zahle Hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital Poul Blaabjerg Institutleder på Institut for Klinisk Medicin Aarhus Universitet Jørgen Frøkiær Professor og formand for Dansk Neuroforskningscenter Jens Christian Hedemann Sørensen Hospitalsdirektør for psykiatrien i Region Midtjylland Tina Ebler Dekan for Health på Aarhus Universitet Anne-Mette Hvas Finansdirektør for Aarhus Universitets Forskningsfond Peter Frisgaard Lauridsen Administrerende direktør for Aarhus Universitets Forskningsfond Jørgen Lang Rektor for Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen Foto: Tonny Foghmar

01.05.2023

Aarhus Universitet og Aarhus Universitets Forskningsfond (AUFF) har besluttet at bidrage med et 75 millioner kroner for at realisere Dansk NeuroforskningsCenters (DNC)s nye hjerneforskningscenter ved Aarhus Universitetshospital.

Bjarke Ingels Group bag byggeriet

Byggeriet er tegnet af Bjarke Ingels Group og vil danne rammen for de næste store gennembrud inden for neurovidenskab i Aarhus.

DNC’s nye hovedkvarter på Aarhus Universitetshospital kommer til at forbinde forskere på tværs af faglige discipliner med hovedvægt på neurologi og psykiatri. Arkitekturen er inspireret af hjernens foldninger og vil skabe nye samarbejder og forbindelser mellem forskere, klinikere, patienter og pårørende.

Salling Fondene har støttet projektet med et trecifret millionbeløb, og med bidraget fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitets Forskningsfond er der taget et afgørende skridt i retning mod realiseringen af et hjerneforskningscenter i den absolutte

Store forventninger til hjerneforskning

”Vi er glade for at kunne støtte dette imponerende og perspektivrige byggeri. De nye rammer vil give vores forskere helt nye muligheder for at arbejde sammen på tværs og udføre banebrydende forskning. Forskning, som vil gavne patienterne og i sidste ende samfundet. Samtidig er vi sikre på, at investeringen forskningscenteret vil være med til at styrke universitetets position som verdensførende inden for neuroforskning og dermed tiltrække de mest talentfulde forskere og studerende,” siger dekan ved Health Anne-Mette Hvas.

Administrerende direktør i Aarhus Universitets Forskningsfond Jørgen Lang har også store forventninger til det nye center, der ventes at stå klar i 2027.

”Vores investering i DNC’s nye hovedkvarter viser vores dedikation til projektet og tro på, at det kan være med til at sætte Aarhus på verdenskortet som en af de førende institutioner inden for neuroforskning. Vi ser frem til at se de spændende resultater, som rammerne lægger op til,” siger han.

Tværfaglighed i højsædet

Klinisk lærestolsprofessor og formand for DNC Jens Christian Hedemann Sørensen glæder sig over bevillingen.

”Vi er meget taknemmelige for den flotte bevilling fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitets Forskningsfond, som er et stort skridt i retningen af realiseringen af vores vision om et nyt hjerneforskningscenter i verdensklasse. Bevillingen vidner om en stor tiltro til projektet og vil hjælpe os med at skabe de optimale rammer for translationel hjerneforskning og innovation på tværs af de  neurovidenskabelige discipliner og fremme vores forståelse af hjernen og hjernens sygdomme.”