Foto: Jens Hjalte Løgstrup

24.04.2023

Kirsten har været overbioanalytiker siden 1996, selv om det dengang hed afdelingsbioanalytiker.

Opbakning fra kollegaer

Egentlig kunne Kirsten være gået på pension for to år siden, men det gør hun først til sommer i år.
 
- Da jeg fyldte 65, var jeg ikke parat til at gå på pension. Jeg er i en afdeling med rigtig gode medarbejdere og er del af en meget velfungerende ledergruppe, fortæller Kirsten.
 
I stedet fandt Kirsten sammen med sin chefbioanalytiker en ordning med en ugentlig fridag og en tilsvarende reduktion i arbejdsopgaver.
 
- Det er helt afgørende, at der med nedsat tid følger nedsat opgavemængde. Når den del er i orden, er det helt utroligt, hvad en ekstra ugentlig fridag betyder for mit energiniveau, fortsætter Kirsten.
 
Kirsten har 25 medarbejdere, er del af en ledergruppe på tre personer og har tæt samarbejde med de øvrige overbioanalytikere på afdelingen. Opbakningen fra alle disse mennesker har været med til at gøre beslutningen om at blive nem for Kirsten, der siger:
 
- Den vigtigste opbakning er nok fra mine ledelseskollegaer og medarbejdere. Det kræver både noget af dem og af mine medarbejdere at få tilrettelagt arbejdet sådan, at det ikke er noget problem med min ugentlige fridag. Der har alle omkring mig været erfarne nok til at gøre problemfrit.
 
Nu er Kirsten til gengæld begyndt at øve sig i at gå på pension. Hendes afløser er fundet, og det har givet hende helt ro med beslutningen, at hun får 14 dage til at overdrage opgaverne til efterfølgeren.
 

Måske noget for dig?

Er du erfaren sygeplejerske, radiograf, bioanalytiker, jordemoder, fysioterapeut, ergoterapeut, lægesekretær m.fl. som måske egentlig havde tænkt, at du ville trække dig helt tilbage fra arbejdsmarkedet – men alligevel har lyst til at arbejde nogle timer ved Aarhus Universitetshospital?
Send dit cv til auh.hr.seniorer@rm.dk og fortæl hvilke afdeling(er), der har din interessere. Så kontakter vi dig for eventuelle muligheder.