31.08.2023

- Vi er blevet mødt med mange spørgsmål om, hvordan det stiller patienterne, at to erfarne kirurger stopper på afdelingen. Jeg vil gerne slå fast, at de patienter, som bliver opereret her, får samme høje faglige standard i morgen, som de ville have fået i går, fastslår konstitueret cheflæge på Mave- og Tarmkirurgi Ole Mogensen.

Lige nu efterser afdelingsledelsen operationsprogrammet for den kommende tid minutiøst, for at sikre, at der til alle operationer er de kompetencer til stede, som der er brug for til operationen. Der er desuden opmærksomhed på, om der derfor er kræftpatienter, som afdelingen vurderer, ikke kan blive opereret inden for de maksimale ventetider for kræftpatienter:

- I disse tilfælde afsøger vi mulighederne for, at patienten kan få en tid på et andet hospital i Danmark, og dernæst i udlandet, hvor vi har aftaler med afdelinger i Sverige og England, fortsætter Ole Mogensen.

Lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt tilføjer:

- Vi glæder os over opbakningen fra andre danske hospitaler, der igen har budt sig til for at hjælpe de patienter, som vi vurderer, ikke kan opereres til tiden på AUH. Det er en stor hjælp i en situation, hvor vi arbejder på at robustgøre organiseringen af mave- og tarmkirurgien på AUH. Det betyder, at langt de fleste patienter kan blive opereret uden at skulle ud på lange rejser.

Da de rette kompetencer og kvaliteten af operationerne er afgørende, kan AUH i øjeblikket ikke garantere, at alle kræftpatienter får tilbudt operation på AUH inden for de maksimale ventetider, men alle kræfter arbejder for, at hospitalet hurtigst muligt bliver i stand til dette.