Line M. Christensen var blandt de første til at tage den nye videreuddannelse for øjensygeplejersker på AUH

22.01.2024

Uddannelsen er nu i gang med tredje hold, hvor øjensygeplejersker fra hele landet deltager. Line fra Øjensygdomme på AUH har taget uddannelsen, som i dag består af 13 teoretiske undervisningsdage på første år. Andet år skal man lave et forbedringsprojekt. Hun fortæller om forløbet:

- Det har været rigtig rart at få lov at gå i dybden med vores speciale. Jeg har været på AUH i en del år, og noget af det, der driver mig, er muligheden for fortsat at udvikle mig. Det giver en faglig stolthed.

På uddannelsen bliver der både undervist i sygdomsforståelse, hvor øjenlæger blandt andre har stået for undervisningen. Derudover er der undervis i ny viden om sygepleje inden for relevante områder rettet mod øjenpatienten:

- På en af undervisningsdagene var det en af vores hospitalspræster, som stod for undervisningen. Emnet var, hvorfor patienter reagerer som de gør i en krisesituation, som vi for eksempel møder på det akutte øjenområde. Her kommer vores sygeplejefaglighed i spil og vi får redskaber til at håndtere svære livssituationer.

- Vi er i høj grad blevet inspirererede af hinanden, fordi vi gør tingene på forskellige måder i de forskellige subspecialer og på tværs af landets hospitaler. Det har givet idéer til forbedringer og justeringer i vores daglige praksis, fortæller Line.

- Vi har med uddannelsen fået værktøjer til at udvikle og forbedre vores daglige praksis. Starten på det er vores forbedringsprojekter, som vi arbejder med i afdelingen, slutter Line.

Der er mere at læse i artiklen om uddannelsen her - udgivet af Fag og Forskning.