Speciallæger

Uddannelsesansvarlig overlæge

Tina Parkner  E-mail: tinpar@rm.dk

Afdelingen har ca. 7 uddannelsesstillinger og kan tilbyde ansættelse i introduktionsstilling og i hoveduddannelsesforløb. Vi har ansat 7 overlæger/afdelingslæger i klinisk biokemi, samt én professor.

Hvordan er arbejdet som speciallæge i klinisk biokemi?

Arbejdet er spændende og udviklende inden for et bredt spektrum af de lægelige fagområder. Arbejdet fordrer stor selvstændighed og gode kommunikative egenskaber. Som lægefaglig leder indgår du i et tværfagligt team, der skal udvikle, vedligeholde, kvalitetssikre og tolke analyser anvendt ved forebyggelse, diagnose og behandling af patienter.

Du skal rådgive patientnære kolleger om valg og tolkning af analyser.

Udvikling, undervisning og forskning er en del af dit arbejde. Du arbejder kun i dagtiden.

Uddannelse til speciallæge i klinisk biokemi

Efter KBU skal du have 1 års introduktionsansættelse og et 4-årigt hoveduddannelsesforløb. Du kan læse mere om uddannelsen på Videreuddannelsesregion Nord (videreuddannelsen-nord.dk).

Introduktionsstilling

I løbet af det 1-årige forløb vil du blive tilknyttet to af afdelingens sektioner, og du vil samtidig skulle varetage lægelige opgaver på tværs af sektionerne. Du vil deltage i undervisning af medicinstuderende og få en indsigt i afdelingens udviklings-/forskningsaktiviteter.

Hoveduddannelsesstilling

Forløbet fortsætter med 2½ års ansættelse på Blodprøver og Biokemi, Aarhus Universitetshospital, hvor du kommer igennem alle afdelingens sektioner. Dette efterfølges af et ½ års ansættelse ved en relevant klinisk afdeling - så vidt muligt efter eget valg. Forløbet afsluttes med 1 års ansættelse ved en klinisk biokemisk afdeling på et af regionshospitalerne i Region Midtjylland.