Lægefaglig videreuddannelse

Hormon- og Knoglesygdomme deltager i videreuddannelsen af speciallæger i intern medicin: endokrinologi, af speciallæger i almen medicin, samt undertiden også af speciallæger fra øvrige specialer, herunder klinisk farmakologi, klinisk biokemi og onkologi. Endvidere deltager Hormon- og Knoglesygdomme i fælles intern medicinsk introduktionsuddannelse og klinisk basisuddannelse.

Den formelle introduktion til afdelingen foregår elektronisk via "Emento"-app'en. I app'en fremgår ligeledes alle relevante uddannelsesmæssige forhold. Det uddannelsesmæssige årshjul (se link nedenfor) giver i overbliksform et indtryk af de faste uddannelsesmæssige aktiviteter over året. 

For uddannelsesprogrammer henvises til www.videreuddannelsen-nord.dk

UKYL'er og UAO'er i afdelingen

Afdelingen har to uddannelseskoordinerende yngre læger (UKYL'er) og to uddannelsesansvarlige overlæger (UAO'er):

Årshjul for uddannelse

Hent årshjul for uddannelse i Hormon- og Knoglesygdomme (pdf)

Lægesekretæruddannelse

Hormon- og Knoglesygdomme deltager i uddannelsen af lægesekretærelever og sundhedsadministrativ koordinator-studerende (SAK).

Praktikperioden er på 8 måneder, hvor eleven har sin base på sekretærkontoret, men kommer også rundt i de forskellige afsnit. Elevens kontaktperson i afdelingen er elevvejlederen..

Praktikperioden for SAK-studerende er hhv. 10 uger (1. semester) og 20 uger (4. semester). I praktikperioden introduceres den studerende til afdelingens forskellige administrative opgaver. Den studerende har base på sekretærkontoret, men kommer også rundt i de forskellige afsnit. Den studerendes kontaktperson i afdelingen er elevvejlederen.

Elevvejleder:

Solveig Skjærlund

Flere oplysninger

Aarhus Business College

Via University College (SAK-uddannelsen)

Sygeplejefaglig uddannelse

Grunduddannelser inden for sygeplejens område

Hormon- og Knoglesygdomme er uddannelsessted for sygeplejestuderende på alle 7 semestre samt for social- og sundhedsassistentelever i den afsluttende somatiske praktik.

For uddybning af pædagogiske overvejelser og metoder i klinisk uddannelse henvises til de kliniske studieplaner, som ligger på sygeplejerskeuddannelsernes hjemmeside praktik.via.dk. Uddannelsesplanen for social- og sundhedsassistentelever tilsendes nye elever 30 dage før praktikstart og kan rekvireres hos den uddannelsesansvarlige sygeplejerske.

Organisering

Uddannelsesansvarlig sygeplejerske:

Pernille Fur Eriksen (cand.cur), pernboje@rm.dk

Kliniske vejledere:

Der er kliniske vejledere i både sengeafsnit og klinik. Alle kliniske vejledere er uddannede sygeplejersker, de har alle som minimum et klinisk vejledermodul, svarende til 10 ECTS point. Enkelte kliniske vejledere har en diplomuddannelse inden for sygepleje, pædagogik og vejledning.

Medicinsk Sengeafsnit (MSA)

Dorte Brinch Hansen 

Rikke Wejs Rasmussen

Klinikken

Pernille Wormstrup Carlsen

Anna Kristine Thomsen

Praktikvejledere:

Der er praktikvejledere i MSA. Praktikvejlederne er uddannede social- og sundhedsassistenter, de har alle kursus i pædagogik og vejledning samt moduler fra akademiuddannelsen i sundhedspraksis.

Karin R. Husted 
Christina Højmark Frandsen 

Vejledning

Den uddannelsesansvarlige er overordnet ansvarlig for kvaliteten og tilrettelæggelsen af grunduddannelserne i afdelingen.

De kliniske vejledere har ansvar for den kliniske uddannelse af sygeplejestuderende, og praktikvejlederne har ansvar for den kliniske uddannelse af social- og sundhedsassistentelever.

Studerende og elever vejledes primært af de kliniske vejledere eller praktikvejledere. Herudover deltager øvrigt plejepersonale som daglige vejledere i forhold til konkrete patient-og plejeforløb og inden for afgrænsede opgaver/områder.

Serviceassistentuddannelse

Læs om uddannelsen på aarhustech.dk