Om specialet

Foto: Tonnye Foghmar

Nuklearmedicin & PET er et tværfagligt speciale, som bygger på indgående kendskab til fysiologi og patofysiologi, skannings- og måleteknikker, metodevurdering, strålebiologi og strålehygiejne.

Hovedvægten ligger på funktionsundersøgelser med en længerevarende patientkontakt, som danner grundlag for diagnostik, behandling, monitorering og prognosevurdering.

Til vurdering af organers og organsystemers funktionstilstand anvendes en række forskellige metoder, hvor hovedparten er karakteriseret ved billeddannende teknikker.

Da det kliniske fysiologiske og nuklearmedicinske speciale arbejder med visualisering af patofysiologi, er der etableret et fast og tæt samarbejde med Hjertesygdomme om klinisk uddannelse af bioanalytikerstuderende med fokus på patofysiologiske forandringer i hjertets funktion. Dette fungerer i praksis ved, at Analyseafsnittet under Hjertesygdomme i fællesskab med Nuklearmedicin & PET’s uddannelsesansvarlige bioanalytiker tilrettelægger, gennemfører og evaluerer den kliniske uddannelse på Analyseafsnittet for bioanalytikerstuderende tilknyttet Nuklearmedicin & PET.

Nuklearmedicin & PET arrangerer årligt kliniske lærings- og uddannelsesforløb for ca. 80 studerende indenfor bioanalytiker- og radiografuddannelsen.

De studerende kommer fra forskellige professionshøjskoler placeret i Region Nordjylland og Region Midtjylland og fordeler sig på semester 2, 3, 6 og 7 i perioder på mellem 2 til 20 ugers varighed.

Dit forløb

Typisk vil du som studerende blive særligt tilknyttet ét af vores fire afsnit, og du vil få tildelt en klinisk vejleder, som bliver din primære.

Planlægning og udvikling af læringsforløb og studieplaner samt vejledning og undervisning af de studerende foregår i et tæt samarbejde mellem den uddannelsesansvarlige bioanalytiker, bioanalytikerunderviseren og de kliniske vejledere.

Nuklearmedicin & PET arbejder løbende med at udvikle og sikre læringsmiljøet, så læringsmulighederne og vejledningstilbud matcher de forskellige uddannelser og læringsmål.

Mere information

Til patienter: Nuklearmedicin og PET (auh.dk)

Til andre målgrupper: Nuklearmedicin og PET (fagperson.auh.dk)