Praktik (klinisk uddannelse)

Uddannelse i klinikken

Under din praktik på AUH har du gode muligheder for at udvikle dig fagligt og personligt. 

Du bliver tilknyttet en klinisk afdeling og kommer til at:

  • afprøve det lærte fra uddannelsesinstitutionern.
  • afprøve dig selv som kommende sundhedsprofessionel.
  • lære faget og identificere dig med den profession du uddannes ind i.

Du møder et inspirerende og udviklende læringsmiljø, som understøtter din evne til kritisk refleksion, handlekraft og selvstændighed, og du vil opleve, at der skabes sammenhæng mellem teori og praksis fx gennem refleksion, følgeskab og deltagelse i autentiske situationer, i tæt sammarbejde med det faste personale og kompetente vejledere.

Forventninger til dig

Patienter og borgere skal have en professionel behandling, hvilket er et fælles ansvar for alle på AUH, også studerende i praktik.

Det forventes derfor, at du som studerende møder praktikstedet fagligt velforberedt med engagement, ordentlighed, faglighed og nysgerrighed.

Praktikforløb

Din kliniske uddannelse tilrettelægges af den afdeling, du bliver tilknyttet.

Praktikforløbet kan planlægges meget forskelligt afhængig af læringsmuligheder, kliniske læringsmål samt individuelle læringsmål.

Afdelingen har en uddannelsesansvarlig og kliniske undervisere / kliniske vejledere der udover introduktion, studiesamtaler, undervisning m.m. planlægger praktikforløbet sammen med dig.

Din kommende afdeling

Når du ved, hvilken afdeling, du skal være i, kan du herunder se, hvilke informationer, afdelingerne har til forskellige målgrupper:

Afdelingernes informationer til patienter og pårørende (på auh.dk)

Afdelingernes informationer til jobsøgere, samarbejdspartnere m.fl. (på fagperson.auh.dk)

 

Uddannelser

Professionsbacheloruddannelserne er professionsrettede og praksisnære.

Uddannelserne består af syv semestre, der veksler mellem teoretiske undervisningsforløb på uddannelsesinstitutionen og praktikforløb på et af regionens hospitaler.

Struktur og indhold i semestrene fremgår af den enkelte uddannelses studieordning, som også beskriver de muligheder og forpligtelser, der er forbundet med at gennemføre uddannelsen.

Læs mere om uddannelserne:

Særlige behov

Har du særlige behov for ordblindhed, SPS-støtte eller andre støttebehov, skal du tage kontakt til vejledere på din skole.

Vi har også mulighed for at koble dig op på vores ordblindeprogrammer i løbet af din oplæring på AUH.