15.09.2022

Det amerikanske nyhedsmagasin Newsweek har i samarbejde med dataanalysefirmaet Statista Inc udarbejdet en liste over 300 af verdens smarteste hospitaler - 'World's Best Smart Hospitals 2023'. Smarte hospitaler er særligt gode til at bruge data og teknologi til at forbedre, hvordan de behandler patienter og udfører daglige hospitalsopgaver. På listen er Aarhus Universitetshospital rangeret som nummer 16. på verdensplan. I 2021 lå AUH som nr. 19.

- Det er en fornem belønning for, at vi gennem mange år har arbejdet målrettet for at indføre digitale løsninger og på at skabe sammenhæng mellem systemerne for at højne sikkerheden for patienterne og for at understøtte personalets arbejdsgange. Jeg er enormt stolt over, at vi som hospital igen er blevet anerkendt for at være blandt verdens bedste til at indføre og udnytte digitale løsninger og moderne teknologi til patientbehandling, siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

Bruger digitale løsning til overblik, logistik og ledelse

Aarhus Universitetshospital har siden 1998 arbejdet aktivt med udviklingen af den elektroniske patientjournal (EPJ), der først blev til Århus EPJ, og som i dag er blevet til Systematics EPJ system, Columna CIS, der er platform for MidtEPJ og for EPJ-systemerne i Region Syddanmark og Region Nordjylland.

- I forbindelse med de seneste års samling af Aarhus Universitetshospital har vi brugt digitale løsninger til at få overblik og styre patientflow og logistik i et stort hospital, og vi har intensiveret vores brug af data, så vi i dag i høj grad baserer ledelse på data, siger chefkonsulent Lars Ganzhorn Knudsen.

Udlandet kigger til AUH

I slutningen af august var ni topchefer fra Sundheds- og Dataministeriet i Brasilien på besøg i Danmark for at studere it-løsninger i det danske sundhedsvæsen, og de brugte to dage i Aarhus bl.a. for at se, hvordan AUH er lykkedes med at skabe digitale overblik over patientforløb på storskærme og med at formidle information til patienterne via apps.

Aarhus Universitetshospital er det bedst placerede danske hospital på listen over ’World's Best Smart Hospitals 2023’ og ligger nr. 3 blandt de europæiske hospitaler, kun overgået af Karolinska Universitetssjukhuset i Sverige og Charité - Universitätsmedizin Berlin i Tyskland.

Se hele listen over World's Best Smart Hospitals 2023 (newsweek.com)