Formål

Formålet med udviklingspuljen er at skabe rammer for og understøtte sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter og sygehjælpere i Kirurgisk Afdeling P, Århus Sygehus, der ønsker at gennemføre relevante sygeplejefaglige udviklingsprojekter.

Udviklingsprojektet giver den enkelte medarbejder mulighed for at erhverve kompetencer i at arbejde systematisk med et område inden for sygeplejen.

Ansøgningsfrister

1. januar
1. april
1. september

Hvordan kommer du i gang?

Ansøgeren sender en projektbeskrivelse på 2-4 sider til
udviklingssygeplejerske Anette Zøylner, ingzoe@rm.dk  .

Projekterne prioriteres inden for 1 måned fra ansøgningsfristen i den sygeplejefaglige udviklingsgruppe med udgangspunkt i, om projektet er fagligt relevant, realistisk planlagt, og at de nødvendige ressourcer til projektets gennemførelse er til stede.

Hvis projektet kan godkendes, tildeles medarbejderen en intern vejleder og et løntillæg i projektperioden.

Det afsluttede projekt præsenteres i afdeling P.

Der indgås aftaler for evt. implementering af projektets resultater.

Den sygeplejefaglige udviklingsgruppe består af oversygeplejerske, alle afdelingssygeplejersker, klinisk sygeplejespecialist og udviklingssygeplejersken.

Der er mulighed for 8 projekter om året, ligeligt fordelt mellem sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter/sygehjælpere.

Retningslinjer for udarbejdelse af projektbeskrivelse

Projektbeskrivelsen er et arbejdsredskab for projektets initiativtager og et dokument, som den sygeplejefaglige udviklingsgruppe benytter til vurdering af projektet.

Du kan få vejledning til udarbejdelse af projektbeskrivelsen, der skal indeholde:

Baggrund
Beskriv, hvad der har ført til, at du ønsker at gennemføre projektet. Det kan være et sygeplejefagligt problem fra den kliniske hverdag eller en teoretisk problemstilling.

Problemformulering
Problemformuleringen er en afgrænsning af det problemområde, projektet skal belyse, og formuleringen af det spørgsmål, som du ønsker besvaret gennem projektet. Problemformuleringen skal være kort og præcis, så den kan være styrende for projektet.

Formål
Formålet skal være realistisk i forhold til det, som du forventer at få ud af projektet. Det kan være hensigtsmæssigt at dele formålet op i et hovedformål og nogle delmål.

Metode
Beskriv den eller de metoder, du ønsker at anvende til at undersøge problemet, og hvordan dataindsamlingen foretages. Det kan fx være spørgeskema, interviews, registerbaserede data eller teori.

Etik
Beskriv, hvilke etiske problemstillinger projektet rejser, herunder om projektet skal anmeldes til Videnskabsetisk Komité og Datatilsynet. Du skal beskrive, hvordan du vil informere, indhente samtykke og sikre anonymitet.

Tidsplan
Beskriv projektets faser. Hvornår påbegyndes projektet, hvornår vil dataindsamling og analyse finde sted, og hvornår forventes projektet afsluttet? Tidsplanen skal være realistisk.

Ressourceforbrug
Beskriv, om der er udgifter forbundet med projektet.


Publiceret: 12. december 2005
Seneste : 12. marts 2009